спускане с колички по релси и парк за мечки на час път от юндола

Знаем, че звучи невероятно, но само на час път от Юндола в близост до град Белица са разположени две уникални атракции, които препоръчваме непременно да посетите. Ако сме събудили любопитството ви, имайте предвид, че спускащите колички работят целогодишно, но мечките спят зимен сън и не трябва да ги безпокоим през студените месеци.

влакче на ужасите

планински увеселителен парк

В гористата местност Дедово (Белица) е разположен планински увеселителен парк, предлагащ екстремно спускане с колички. Скоростта на спускането достига 40 км/ч. Най-забавната част е в това, че имате възможност да споделите емоцията със свой близък, защото количките са двуместни. Също така имате възможността да намалявате скороста, ако косата ви се изправи, благодарение на спирачна система. 😀

Oбщата дължина на спускането е 1400 метра, а 1000 метра от тях можете да регулирате.

Съоръжението е подходящо за възрастни и за деца над 3 годишна възраст, като деца на възраст между 3 и 8 години могат да го използват само с възрастен придружител. Деца над 8 години (с ръст над 135 см) могат да ползват съоръжението самостоятелно.

Паркът работи всеки ден от 10.00 до 18.00 ч., както и през студените месеци, тъй като тогава количките имат специални покривала.

Цената на едно спускане за деца от 3 до 12г. е 10 лв, а за деца над 12г. и възрастен – 15 лв.

GPS кординати: 42.021995 23.578458

Телефонни номера: 0878901365 / 0887478845 / 0878104410

увеселителен парк

парк за мечки

Паркът за реадаптация на танцуващи мечки е разположен в Южна Рила в местността Андрианов чарк на 12 км. от гр. Белица. Изграден е с помощта на световно признати експерти, изучаващи поведението и навиците на кафявата мечка. Той предлага на своите обитатели гъсти гори и хълмове за разходка и уединение, поляни и специално изградени слънчеви места за почивка. Изградени са и различни по размер и форма езера за къпане и бърлоги за сън. По този начин на танцуващите мечки се осигурява естествена среда и защитено място за спокоен живот, близки до нормалните за техния вид. На това място мечките за първи път могат да почустват и демонстрират своите диви инстинкти и вродено поведение, потискани по време на тяхното робство.

Посещението на парка може да бъде много забавно и интересно, благодарение на екскурзоводите, които ще ви разкажат много за създаването му, за мечките като цяло и за всяка мечка по отделно. Осфен факти като възраст и имена ще разберете и какъв е бил живота им преди парка. Добра идея е да постетите парка около 12 часа, защото тогава хранят мечките и те идват по-близо до оградата. Както може би се досещате, мечоците спят зимен сън през най-студените месеци и по тези причина тогава парка не работи и няма как да ги видите. Последният участък от пътят до там е черен, но е подходящ за лека кола.

Локация в Google Maps:

https://goo.gl/maps/MVmEgW23ALbVrpRT9

 

парк за танцуващи мечки
мечка в парка
лапа на мечка
малки мечета
медицинска грижа за мечки
мечка лежи

Къде да отседнете?

Ако сте попаднали на статията ни случайно и планирате посещение на атракциите, ще се радваме да бъдете наши гости и в Туристически комплекс Андела Юндола.

За резервация и повече информация:

Начална страница

+359 879 82 70 86